Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze imprezowe siekacze drobiowe to nic innego jak kotleciki drobiowe z dodatkiem warzyw ,sera i majonezu. Mięso nie mielone, a krojone w kostkę.
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 165
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 165
Składniki
Mięso oczyszczamy z błonek, myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, następnie kroimy w niedużą kostkę. Paprykę oczyszczamy z nasion, myjemy i kroimy w kosteczkę, to samo robimy z cebulą. Ząbki czosnku obieramy, przeciskamy przez praskę. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulkę zieloną i natkę pietruszki drobno siekamy. Pokrojony drób przekładamy do miski. Doprawiamy solą, pieprzem przyprawą gyros, dodajemy paprykę, cebulę, czosnek, natkę, cebulkę zieloną oraz jajka, mąkę, majonez. Wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy starty ser i ponownie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy porcje masy formując placuszki. Pieczemy na złoty kolor. Smacznego.