Imprezowa przekąska z parówek. Goście je uwielbiają

Imprezowa przekąska z parówek. Goście je uwielbiają
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: smaker
Ta wyjątkowo smaczna i prosta przekąska z parówek z pewnością podbije serca waszych gości. Podajcie je na ciepło lub na zimno, w towarzystwie ulubionych sosów, a z pewnością ekspresowo znikną z talerzy. Cała praca sprowadza się w tym przypadku do owinięcia kiełbasek ciastem i ich wypieczeniu. Efekt jest bardzo smakowity!

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 8 kiełbasek (lub parówek)
  • 1 jajko
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • świeży tymianek

Przygotowanie

  1. Pokrój kiełbaski na połówki. Ciasto rozwałkuj trochę, aby później wyrosło mniejsze niż normalnie.

  2. Przekrój całość ciasta po przekątnej, aby otrzymać dwa wielkie trójkąty. Te trójkąty podziel na kolejne i kolejne, i kolejne. W ten sposób otrzymasz 16 takich samych trójkątów.

  3. Najbardziej rozwarty kąt trójkąta posmaruj roztrzepanym jajkiem.
    Na dłuższej krawędzi trójkąta połóż kiełbaskę, posyp ją pieprzem i tymiankiem. Zwiń. Włóż ruloniki do lodówki na 20 minut. Ponacinaj górę ruloników dla ozdoby, posmaruj je dokładnie roztrzepanym jajkiem i piecz przez 25-30 minut w 200 st. C.

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 16 stycznia
Pyszności ;)
Składniki
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 8 kiełbasek (lub parówek)
  • 1 jajko
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • świeży tymianek
Składniki