Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta wyjątkowo smaczna i prosta przekąska z parówek z pewnością podbije serca waszych gości. Podajcie je na ciepło lub na zimno, w towarzystwie ulubionych sosów, a z pewnością ekspresowo znikną z talerzy. Cała praca sprowadza się w tym przypadku do owinięcia kiełbasek ciastem i ich wypieczeniu. Efekt jest bardzo smakowity!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6312
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 134
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 768
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6312
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 134
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 768
Składniki
Pokrój kiełbaski na połówki. Ciasto rozwałkuj trochę, aby później wyrosło mniejsze niż normalnie.
Przekrój całość ciasta po przekątnej, aby otrzymać dwa wielkie trójkąty. Te trójkąty podziel na kolejne i kolejne, i kolejne. W ten sposób otrzymasz 16 takich samych trójkątów.
Najbardziej rozwarty kąt trójkąta posmaruj roztrzepanym jajkiem. Na dłuższej krawędzi trójkąta połóż kiełbaskę, posyp ją pieprzem i tymiankiem. Zwiń. Włóż ruloniki do lodówki na 20 minut. Ponacinaj górę ruloników dla ozdoby, posmaruj je dokładnie roztrzepanym jajkiem i piecz przez 25-30 minut w 200 st. C.