Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz pomysłu na imprezową przekąskę lub znakomite smarowidło do chleba, skorzystaj z naszej propozycji. Pasta z pieczonego kalafiora ma niezwykły smak, który z dodatkiem tahini tworzy idealną kompozycję.
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 916
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1141
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 741
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 149
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 916
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1141
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 741
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 149
Składniki
Kalafiora podziel na różyczki i umieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Polej oliwą i obsyp solą. Włóż do piekarnika nagrzanego do 220 stopni Celsjusza i piecz przez 20 minut.
Gotowego kalafiora ostudź i przełóż do blendera. Dodaj czosnek, tahini, sok z cytryny i wodę. Wszystko zmiksuj na gładki krem. W razie potrzeby dodaj więcej wody lub soli.
Hummus z kalafiora przełóż do miski, polej oliwą i serwuj z ulubionymi dodatkami.