Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna pasta z ciecierzycy w dwóch odsłonach.
Polecam.
Odsłon: 5487
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 443
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 159
Polecam.
Odsłon: 5487
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 443
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 159
Składniki
Wszystkie składniki zmiksować blenderem, aż znikną większe kawałki ciecierzycy. Podzielić hummus na dwie części (lub zrobić dużą porcję jednego smaku, zwiększając dwukrotnie dodatki smakowe). Paprykę włożyć do piekarnika nagrzanego do 200°C na 20 minut. Po ostygnięciu obrać ją ze skórki dodać do jednej części hummusu. Dodać paprykę w proszku i sól do smaku. Miksować blenderem, dolewając wody, do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przełożyć do miseczki. Pomidory posiekać, dodać do drugiej części podstawowego hummusu. Miksować blenderem, dolewając wody, do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przełożyć do miseczki, można ozdobić oliwkami i polać oliwą z oliwek.