Hot dogi z ciasta francuskiego

Hot dogi z ciasta francuskiego
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Kolacja wymyślona przez mojego syna, no to wiadomo... ciasto francuskie w roli głównej :-) wjeżdżają zatem szybkie hot dogi z parówkami, bardzo proste, więc łapcie przepis :-)

Składniki

  • 6 parówek
  • 1 op. ciasta francuskiego
  • 1 jajko do posmarowania
  • ziarenka czarnuszki i sezamu

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie pokroić wzdłuż krótszego boku na paski szerokości ok. 1,5 cm. Każdą parówkę owinąć paskami, boki skleić. Przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać ziarenkami. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni góra-dół ok. 10-15 minut do zrumienienia.

    SMACZNEGO!!!

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 27 października
Pyszotka:)
Składniki
  • 6 parówek
  • 1 op. ciasta francuskiego
  • 1 jajko do posmarowania
  • ziarenka czarnuszki i sezamu
Składniki