Hot''ki

Przepis dnia 2010-02-27
Hotki
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: annawk
pikantne skrzydełka, idealne do piwka lub.... bez piwka

Składniki

  • 1 kg skrzydełek
  • sól,oregano,czosnek granulowany
  • 1 łyżeczka ostrej pasty paprykowej (lub papryka ostra w proszku)
  • 4 łyżki przecieru pomidorowego
  • olej do smażenia
  • 1 łyżka soku z cytryny

Przygotowanie

  1. Mięso doprawić solą i obsmażyć z obu stron na złoty kolor.

  2. Pozostałe przyprawy rozmieszać z przecierem pomidorowym, sokiem cytr. i 3-4 łyżkami wody i tą mieszanką "oblec skrzydełka ( przy pomocy łyżeczki lub pędzelka)

  3. Smażyć aż "panierka" się przyzeli ( z obu stron) przy czym stopień przyzelenia zależy od upodobań.

  4. Na zdrowie!

Komentarze do przepisu (2)

Lumiuz 24 lutego 2010
prosto i na ostro, mniam!
ewulka39 27 lutego 2010
pycha,robiłam,sprawdziłam,PYSZNE !!!!!
Składniki
  • 1 kg skrzydełek
  • sól,oregano,czosnek granulowany
  • 1 łyżeczka ostrej pasty paprykowej (lub papryka ostra w proszku)
  • 4 łyżki przecieru pomidorowego
  • olej do smażenia
  • 1 łyżka soku z cytryny
Składniki