Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortilla de patatas (czyli tortilla ziemniaczana) to prawdziwa klasyka kuchni hiszpańskiej. Podstawowymi składnikami tortilli są cebula, ziemniaki, jaja i oliwa z oliwek. Poniżej przedstawiamy przepis na tortille wzbogaconą o warzywa (cukinię i pomidora).
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32563
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 49
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 923
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 331
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32563
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 49
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 923
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 331
Składniki
Ugotowanego i pokrojonego w kostkę ziemniaka podsmażyć na oliwie, dodać pokrojone w kostkę: cukinię, pomidora, cebulę oraz czosnek.
W dużej misce ubijamy jajka, doprawiamy solą, pieprzem, ziołami i dodajemy natkę pietruszki. Masę jajeczną wlewamy do warzyw i smażymy pod przykrywkę na średnim ogniu aż jajka się zetną.
Tortillę można również przyrządzić z papryką, pieczarkami lub w wersji mięsnej z boczkiem lub kiełbasą chorizo. Smacznego!