Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjnie nadaje się na wszystkie okazje: śniadanie, kolację, piknik, czy parapetówę.
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2619
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 310
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 139
Polecam.
Odsłon: 180
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3146
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2619
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 310
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 139
Polecam.
Odsłon: 180
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3146
Składniki
Obierz ziemniaki, umyj je i pokrój w cienkie plasterki. Tak samo pokrój cebulę. Weź patelnię, do której nic nie przywiera (to bardzo ważne, bo inaczej tortilla Ci nie wyjdzie). Na oliwie smaż cebulę i ziemniaki na małym ogniu przez 30 minut – aż osiągną złoty kolor. Mieszaj dość często. Dodaj sól i pieprz do smaku.
W miseczce ubij jajka. Posól i posyp świeżo zmielonym pieprzem. Przełóż ciepłe warzywa do jajek (które się lekko zetną) i dobrze wymieszaj. Wlej miksturę na gorącą patelnię posmarowaną niewielką ilością tłuszczu. Smaż mieszając przez 2-3 minuty, następnie przewróć tortillę łopatką na drugą stronę i podsmaż chwilę. Podawaj na ciepło lub na zimno z zieloną sałatą. Udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!!!