Gulaszowa potrawka

Przepis dnia 2011-07-27
Gulaszowa potrawka
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: zabecka
Każdy kto lubi gulasz i wszelkiego rodzaju potrawki będzie tym zachwycony:)

Składniki

  • rosół drobiowo/wołowy
  • mięso z rosołu
  • papryka
  • pieczarki
  • ziemniaki
  • marchewka, pitruszka
  • cebula
  • mąka, śmietana do podbicia
  • sos pieczeniowy ciemny
  • Przyprawy: papryka w proszku, chili, pieprz sól

Przygotowanie

  1. Na rosole ugotować marchewkę i pietruszkę pokrojone w kostkę(można też użyć warzyw z rosołu)dodać pieczarki grubo skrojone i cebulę. Gdy sie trochę podgotuje dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. Kiedy ziemniaki "dojdą" wrzucić mięso drobiowe i wołowe z rosołu, następnie w połowie szklanki wody rozpuścić sos i dodać do reszty. Podbić śmietaną z mąką (wystarczy niewielka ilość). Doprawić przyprawami do smaku. Radzę nie żałować chili, bo to daje najlepszy efekt:)

Komentarze do przepisu (3)

taura 14 lipca 2011
mmm... pychotka :)
magulinka 22 lipca 2011
Też lobię takie smakołyki:)
annawk 08 września 2011
zrobiłam to danie w kociołku- rewela , polecam
Składniki
  • rosół drobiowo/wołowy
  • mięso z rosołu
  • papryka
  • pieczarki
  • ziemniaki
  • marchewka, pitruszka
  • cebula
  • mąka, śmietana do podbicia
  • sos pieczeniowy ciemny
  • Przyprawy: papryka w proszku, chili, pieprz sól
Składniki