Grzyby w śmietanie zapiekane

Przepis dnia 2016-02-06
Grzyby w śmietanie zapiekane
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Obserwator
Wielbiciele grzybów leśnych będą zachwyceni :)

Składniki

  • 300 g prawdziwków
  • 50 g masła
  • 1 posiekana cebula
  • 1 roztarty ząbek czosnku
  • pół szklanki gęstej, kwaśnej śmietany
  • 80 g startego żółtego sera
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie

  1. Grzyby pokroiłem w paski. Cebulę zeszkliłem na maśle, dodałem czosnek i grzyby, doprawiłem solą i pieprzem. Zalałem śmietaną, gotowałem jeszcze chwilę. Przełożyłem do żaroodpornych kokilek, posypałem startym serem, zapiekłem.

Komentarze do przepisu (2)

Futka 02 lutego 2016
Mniam! Ja chętnie się wproszę na takie pyszności ;)
BEATA1978 14 lutego 2016
Cudowne danie :) Uwielbiam <3
Składniki
  • 300 g prawdziwków
  • 50 g masła
  • 1 posiekana cebula
  • 1 roztarty ząbek czosnku
  • pół szklanki gęstej, kwaśnej śmietany
  • 80 g startego żółtego sera
  • pieprz
  • sól
Składniki