Grzanki z masłem zielonym

Grzanki z masłem zielonym
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Goblinek
Chrupiące grzanki pachnące ogrodem.

Składniki

  • kilka kromek delikatnej bułki (np. paryskiej czy wrocławskiej)
  • masło, 200 g
  • pęczek natki pietruszki
  • pęczek koperku
  • sok z cytryny, 1/4 łyżeczki
  • sól

Przygotowanie

  1. Natkę pietruszki i koperek drobniutko posiekaj, wymieszaj dokładnie z miękkim masłem. Dodaj sok z cytryny i sól. Masę uformuj w batonik i schłódź.

  2. Kromki bułki posmaruj zielonym masłem i opiecz na grillu lub tosterze.

Komentarze do przepisu (2)

Magi30 20 maja 2010
Super te grzaneczki!!!
annawk 09 czerwca 2010
na grillu- są super smaczne
Składniki
  • kilka kromek delikatnej bułki (np. paryskiej czy wrocławskiej)
  • masło, 200 g
  • pęczek natki pietruszki
  • pęczek koperku
  • sok z cytryny, 1/4 łyżeczki
  • sól
Składniki