Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami organizując przyjęcia mamy spory problem ze sztućcami. Na szczęście istnieją potrawy, gdzie widelec jest zupełnie zbędny. Tak, to wspaniałe finger food, do których nam potrzeba jedynie sprawnych rączek :-) Do takich przekąsek zaliczają się właśnie moje kanapki, idealne jako dodatek np. do sałatki, ale także bardzo smaczne zajadane jako odrębne danie.
Kopytka ziemniaczane to jedno z tych klasycznych dań, które cieszą się popula...
Odsłon: 352
Szukasz pomysłu na przygotowanie udek kurczaka, oto przepis dla Ciebie. Banal...
Odsłon: 470
Kopytka ziemniaczane to jedno z tych klasycznych dań, które cieszą się popula...
Odsłon: 352
Szukasz pomysłu na przygotowanie udek kurczaka, oto przepis dla Ciebie. Banal...
Odsłon: 470
Składniki
1. Piersi z kurczaka oczyszczamy z tłuszczu, myjemy pod bieżącą zimną wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym, nacieramy solą, pieprzem i oliwą bazyliową, a następnie każdą z nich obtaczamy w sezamie. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Kurczaka najlepiej jest usmażyć dzień przed serwowaniem kanapek, a na chwilę przed ich przygotowaniem włożyć go do piekarnika nagrzanego do 200*C i podgrzać. Kurczak jest wtedy chrupiący i podczas krojenia nie rozpada się. 2. Biały ser i chutney z mango mieszamy ze sobą. Kromki ciemnego pieczywa smarujemy masłem, posypujemy solą i podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 200*C przez ok 8 minut. Gorące pieczywo smarujemy pastą serową, a na niej kładziemy pokrojonego w plastry kurczaka i plasterki pomarańczy. Kanapki posypujemy posiekanym szczypiorkiem. 3. Kanapki smakują najlepiej zaraz po przyrządzeniu, ale zimnymi na pewno też nie pogardzicie. SMACZNEGO :-)
zdj
zdj