Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska na zakrapianą imprezę
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 34
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 50
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 26
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 34
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 50
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 26
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Składniki
Wykonanie: Czerstwą bułkę namoczyć w ½ szklance mleka, odcisnąć i wymieszać z drobno posiekanymi filetami śledziowymi. Dodać żółtko, śmietanę, tartą bułkę i całość dokładnie wymieszać ( w razie potrzeby dosolić). Chleb pokroić, skropić lekko mlekiem, posmarować pastą śledziową i posypać startym serem. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, ułożyć grzanki , włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiec na złoto. Jest to pyszna i szybka przekąska dla niespodziewanych gości.