Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mała rzecz, która ucieszy wszystkich mięsożerców.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 66
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 113
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 66
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 113
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
Zrobić pulpeciki: cebulkę posiekaj drobno, bułkę namocz i odciśnij. Dodaj do mięsa, wbij jajko, przypraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj. Ulep małe kuleczki i wstaw na pół godziny do lodówki. Potem usmaż na brązowo.
Paprykę pokrój w poprzek, w "obrączki". Na kromki chleba kładź po jednej obrączce, do środka wkładaj po 4 pulpeciki. Nałóż na każdą po 2 łyżki passaty pomidorowej, posyp startym serem. Można jeszcze doprawić, jeśli ktoś lubi pikantnie. Wstaw do piekarnika (180-200 stopni) na ok. 10-15 min.