Gryczane podpłomyki z czosnkiem niedźwiedzim

Gryczane podpłomyki z czosnkiem niedźwiedzim
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Bezglutenowe, szybkie pieczywo.

Składniki

Przygotowanie

  1. Składniki suche zalewamy gorącą wodą. Mieszamy za pomocą łyżki aż wszystko się połączy. Z ciasta formujemy kule wielkości małej mandarynki, a następnie rozpłaszczamy je na dłoni i kładziemy na suchą, rozgrzaną żeliwną patelnię. Smażymy z każdej strony do momentu pojawienia się charakterystycznych dla podpłomyków przypaleń. Jeśli ciasto się klei do dłoni, oprószamy dłonie mąką. Usmażone podpłomyki układamy na lnianej lub bawełnianej ściereczce i tak zawinięte też przechowujemy. Ja przechowuję w lodówce.

Komentarze do przepisu (2)

Maudie 04 stycznia 2018
Chrupnęłabym....
Good_changes 12 stycznia 2018
:)
Składniki
Składniki