Gruzińskie herbaciane

Gruzińskie herbaciane
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
Smaczne Tanie łatwe

Składniki

Przygotowanie

  1. Ubijamy jajka z cukrem na gładką masę. Dodajemy masło, konfitury i herbatę. Dobrze mieszamy. Dodajemy mąkę i resztę składników ( ja dodałam orzechy i odrobinę żurawiny ).

  2. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.Piekarnik nagrzewamy do 200-220°C.Wkładamy ciasto do nasmarowanej formy (ja robię z formach silikonowych, które nie potrzebują smarowania a ciasto łatwo wyjąć).

  3. Pieczmy 25-30 minut (aż do uzyskania rumianej barwy). Smacznego!

Komentarze do przepisu (4)

asiella88 11 września 2012
ale pysznnie to wygląda
Annuar 13 września 2012
Uwielbiam wszystko co gruzińskie, gdyż mam ogromny sentyment do tego kraju. Wspaniała kuchnia i ludzie. A... Czytaj całość »
Uwielbiam wszystko co gruzińskie, gdyż mam ogromny sentyment do tego kraju. Wspaniała kuchnia i ludzie. A herbatę mają przepyszną.
maluszekk 30 kwietnia 2013
Bardzo dobre ciacho.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki