Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze mam w lodówce opakowanie ciasta francuskiego. W razie ochoty na coś pysznego i błyskawicznego -bingo! Tym razem soczysta gruszka, camembert, ciasto francuskie i mnóstwo chrupiącego słonecznika:)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 37
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 107
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 20
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 37
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 107
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 20
Składniki
Ciasto francuskie wyjąć z lodówki, podzielić na kwadraty. Gruszki i camembert pokroić w plastry, ułożyć na cieście, obłożyć żurawiną. Włożyć do nagrzanego do 200 st. piekarnika na 20 minut. Podawać gorące, posypane prażonym słonecznikiem i dużą ilością pieprzu cytrynowego.