Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Złocista gruszka w cieście francuskim podana z sałatą, serem pecorino i orzechami włoskimi, w sam raz dla ukochanej:)
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 69
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 177
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 803
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 69
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 177
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 803
Składniki
Obieramy gruszkę, koniecznie pozostawiając ogonek, następnie odcinamy spód gruszki, aby się nie wywracała. Ciasto francuskie kroimy na 1 cm paski i obwijamy nimi owoc,zaczynając od góry. Nastawiamy piekarnik na 200 st. C. Następnie rozstrzepujemy jajko, smarujemy gruszkę. Całość przekładamy na blachę i pieczemy, aż ciasto będzie złociste przez 20 min.
Teraz przygotowujemy sos. Do małego słoiczka wlewamy olej, sos balsamiczny, doprawiamy solą. Zakręcamy słoiczek i potrząsając mieszamy całą zawartość, wstawiamy do lodówki. Następnie myjemy sałatę, orzechy rozgniatamy dziadkiem do orzechów, plastry sera kroimy w sporą kostkę. Gotową gruszkę wykładamy na talerz, a wokół niej kładziemy sałatę, obsypujemy ją orzechami oraz serem pecorino. Całość polewamy sosem.