Grillowany oscypek w boczku

Grillowany oscypek w boczku
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: PatiGotuje
Grillowany oscypek w boczku to świetnia przekąska. Ja mam akurat to szczęście, że mam łatwy dostęp do świeżych i naprawdę wysokiej jakości oscypków. Bo dobry oscypek to podstawa tego przepisu.

Składniki

  • duży wędzony oscypek lub około 10 małych
  • około 10 cieniutkich plasterków boczku wędzonego

Przygotowanie

  1. Oscypka kroimy na grubsze około 1,5-2 cm plastry. Jeśli używamy małych pozostawiamy je w całości. Każdy plasterek/oscypek owijamy plastrami boczku.

  2. Oscypki grillujemy na rozgrzanym ruszcie z obu stron, aż nabiorą charakterystycznych grillowych pasków.

    Najlepiej smakuje oczywiście z dodatkiem konfitury z żurawiny lub borówki.

    Smacznego ;)

Komentarze do przepisu (1)

Nevermore 08 czerwca 2018
Pyszna przekąska, pycha :)
Ostatnio robiliśmy w podobny sposób roladę ustrzycką i też super smakowała :D
Składniki
  • duży wędzony oscypek lub około 10 małych
  • około 10 cieniutkich plasterków boczku wędzonego
Składniki