Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszny filecik grillowany podany ze smażonymi ziemniaczkami skusi niejednego niejadka, mięsko jest kruche i delikatne a dodatek przysmażonych lub grillowanych ziemniaczków wzbogaci nasz mięsko.
patelnia grillowa lub tacki na grilla
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
W miseczce lub w słoiczku należy przygotować marynatę. Wymieszać oliwę, sos sojowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, soku z cytryny oraz przyprawy. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Filety umyć i oczyścić lekko rozbić. Mięso włożyć do marynaty, a następnie do lodówki przynajmniej na kilka godzin. Przygotowane mięsko grillować na rozgrzanej patelni grillowej wysmarowanej oliwą, lub ułożyć na tacce aluminiowej i grillować na grillu z każdej strony po 10 - 15 minut. Podawać ze smażonymi lub grillowanymi ziemniakami. Czas przygotowania około 30 minut + czas oczekiwania w marynacie + czas grillowania