Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję pyszne grillowane ziemniaki nadziane matiasami w oleju. Ziemniaczki wychodzą pyszne, na pewno będzie to danie dla tych którzy lubią śledzie.
garnek, nóż, folia aluminiowa, miska, grill
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5283
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5283
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 104
Składniki
Ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą włożyć do garnka zalać zimną wodą osolić, gotować na półtwardo. Po ugotowaniu przestudzić odciąć górę ziemniaka wydrążyć środek zostawiając centymetrowe ścianki. Wydrążony miąższ ziemniaczków pokroić w drobna kostkę. Matiasy pokroić w nie za dużą kostkę i wymieszać z pokrojonymi ziemniaczkami, dodać oliwy z matiasów i wymieszać. Takim farszem napełnić wydrążone ziemniaczki , nakryć odciętą górą ziemniaka , owinąć w folię aluminiową i ułożyć na dobrze rozgrzanym grillu. Grillować do miękkości ziemniaka. Smacznego.
Ziemniaczki gotowe do podania.