Grillowane szparagi w boczku

Przepis dnia 2021-06-05
Grillowane szparagi w boczku
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Szparagi z boczkiem mogą być ciepłą lub zimną przekąską. Możemy przygotować je na grillu lub w piekarniku dosłownie w kilka chwil.

Składniki

  • 1 pęczek szparagów
  • 250g boczku wędzonego, pokrojonego w cienkie plasty
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Ze szparagów odrywamy twarde końcówki. Myjemy je, posypujemy solą.

  2. Każdy szparag zawijamy w jeden plaster boczku. Układamy je na grillu na aluminiowej tacce. Grillujemy przez 30-40 minut co jakiś czas obracając szparagi.

Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 24 maja
pyszności ;)
Pani_Domu 05 czerwca
Fajne :)
Składniki
  • 1 pęczek szparagów
  • 250g boczku wędzonego, pokrojonego w cienkie plasty
  • sól, pieprz
Składniki