Grillowane szparagi w boczku

Grillowane szparagi w boczku
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: wjosna
Doskonała przekąska z grilla - szparagi w boczku

Składniki

  • pęczek szparagów
  • plastry boczku - po 1 na każdego szparaga
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • Sól

Przygotowanie

  1. Szparagi pozbawić twardych końcówek.
    W razie potrzeby ( jak macie grube szparagi) obrać obieraczką do warzyw.
    W miseczce zmieszać oliwę z sokiem z cytryny i solą.
    Obtoczyć szparagi w oliwie, każdego następnie okręcić plastrem boczku.
    Grillować na rozgrzanym grillu ok 10-15 minut, przewracając, żeby się podpiekły z każdej strony

Składniki
  • pęczek szparagów
  • plastry boczku - po 1 na każdego szparaga
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • Sól
Składniki