Grillowane szparagi owinięte boczkiem ,pod oscypkiem.

Grillowane szparagi owinięte boczkiem ,pod oscypkiem.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Szparagi wyszły bardzo smaczne.Polecam serdecznie:)

Składniki

  • szparagi zielone 11 szt.
  • boczek wędzony plasterki 11 szt
  • starty oscypek

Przygotowanie

  1. W szparagach odciąć zrewniałe końcówki.
    Zagotować wodę 1l z łyżeczką soli i cukru.
    Włożyć szparagi i gotować 5 min.
    Wystudzone owijać boczkiem i kłaść na patelnię grillową.
    Kiedy boczek i się upiecze posypać startym oscypkiem i poczekać jak się rozpuści.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (29)

Nevermore 11 maja
Ja dopiero z grilla wróciłem, a Ty tu takie, no ;p Pycha, już czuję ten rozpływający się oscypek aromatyczny... Czytaj całość »
Ja dopiero z grilla wróciłem, a Ty tu takie, no ;p Pycha, już czuję ten rozpływający się oscypek aromatyczny boczek młode szparagi :)
fafiatko 11 maja
Z dodatkiem oscypka musza smakowac genialnie! Swietny pomysl!
kuchmariola63 12 maja
Bardzo apetycznie wyglądają :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • szparagi zielone 11 szt.
  • boczek wędzony plasterki 11 szt
  • starty oscypek
Składniki