Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy na wycieczkę się wybieracie to swoje przekąski ulubione zabieracie. Takie które szybko się przygotowują, a jednocześnie oryginalnie smakują. Ja cisto z mąki pszennej wyrobiłam, nadzieniem z pasztetu z kaparami i pieprzem zielonym marynowanym wypełniłam, w sakiewki skręciłam i za pomocą wałka spłaszczyłam. Placki na grillu wypiekałam i przekąskę gotową już miałam. Takie placki na gorąco są genialne, ale na zimno również smakują idealnie.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 299
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 128
Polecam.
Odsłon: 170
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2974
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2827
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 299
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 128
Polecam.
Odsłon: 170
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2974
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2827
Składniki
ciasto: Mąkę mieszamy z solą i dodajemy tyle wody, aby wyrobić miękkie ciasto. Odstawiamy na 15 min w temp. pokojowej, pod przykryciem. Ciasto dzielimy na ok. 8 części. Rozwałkowujemy, na środku każdego nakładamy po łyżeczce pasztetu, dodajemy po kilka szt. kapary i pieprzu.
Ciasto dookoła zwilżamy wodą i składamy jak sakiewkę. Delikatnie spłaszczamy dłonią i rozwałkowujemy na placki. Rada: placki podsypujemy mąką.
Placki grillujemy z dwóch str. na suchym dolnym ruszcie. Rada: placki najlepiej będą się piekły pod przykrywą, można ją zastąpić folią aluminiową.