Grillowane krewetki

Grillowane krewetki
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Idealna przekąska dla amatorów krewetek.

Składniki

  • 125 ml oliwy z oliwek
  • sok z 1 cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka oregano
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 500 g dużych krewetek
  • sól morska

Przygotowanie


  1. Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i kilkoma łyżkami gorącej wody. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek ,oregano ,posiekaną natkę ,mieszamy.
    Krewetki przekładamy do miski ,skrapiamy oliwą i solimy. Nadziewamy po kilka sztuk na patyczki do szaszłyków. Następnie grillujemy je przez kilka minut (najlepiej na tackach aluminiowych ,żeby się nie spaliły). Przekładamy na talerze ,polewamy wcześniej przygotowanym sosem.

Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 07 czerwca 2015
uwielbiam krewetki, jestem pierwsza do skosztowania ich z grilla :)
Składniki
  • 125 ml oliwy z oliwek
  • sok z 1 cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka oregano
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 500 g dużych krewetek
  • sól morska
Składniki