Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przystawka lub przekąska na grilla - grillowana papryka, szynka o włoskiej proweniencji i odrobina sera oraz zieleniny - to zestawienie zaostrza apetyt na grillowe imprezki!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1176
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 122
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1176
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 122
Składniki
Z oliwy i przypraw oraz miodu przyrządzamy marynatę.
Paprykę myjemy, kroimy na niewielkie kawałki, pozbywając się gniazd nasiennych.
Marynujemy pół godziny (można dłużej).
Rozgrzewamy i przygotowujemy grill. Ewentualnie patelnię grillową smarujemy olejem (rozprowadzamy go pędzelkiem lub ręcznikiem papierowym) i rozgrzewamy na niewielkim ogniu.
Grillujemy paprykę z obu stron po kilkanaście minut - aż zmięknie.
Podajemy z serkiem, rukolą i szynką parmeńską.