Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak dla mnie ser Halloumi idealnie nadaje się do wykorzystania na spotkaniach przy grillu. Podsmażony smakuje rewelacyjnie i nie trzeba do niego nic szczególnego dodawać, aby osiągnąć smaczny efekt, czyli w tym wypadku przekąskę grillowaną na ciepło. Wystarczy kilka grzanek, świeże pomidorki i możemy zachwycać gości.
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 41
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 41
Składniki
Ser kroimy w plastry o grubości 1.5 centymetra, delikatnie skrapiamy oliwą z oliwek, układamy na tacce do smażenia i grillujemy z obu stron po 2- 3 minuty. Można krócej, można dłużej, w zależności jak ciemny serek chcemy uzyskać. W tym samym czasie grillujemy również chlebek, tylko raczej krócej niż ser ;) Gotowe plastry sera układamy na grzankach, podajemy z pomidorkami i listkami świeżej bazylii.
Smacznego.