Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowe ziemniaki pod chrupiącą serową skorupką.
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 441
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 158
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22829
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 160
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 441
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 158
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22829
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 160
Składniki
Obrane ziemniaki pokroiłam na trzy milimetrowe plasterki- przydatna jest mandolina. Zalałam je mlekiem kokosowym, dodałam musztardę, liść laurowy i ziele, pieprz i sól, gałkę muszkatołowa i od siebie dodałam rozmaryn. Jeśli mleko kokosowe nie zakrywa ziemniaków można uzupełnić mlekiem zwykłym. Całość podgotowałam 10 minut.
Zawartość przełożyłam do wysmarowanej formy potrząsnęłam aby ziemniaki ułożyły się równomiernie. W prasce zgniotłam czosnek i dałam go w spodnie warstwy- nie lubię jak czosnek jest na wierzchu i spala się zanim ziemniaki się zrumienią. Po wierzchu posypałam startym parmezanem. Piekłam godzinę w 180 stopniach.
Smacznego :)