Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kukurydza...piękna, złocista, mięsista...ale jak ją ugotować, aby była smaczna? Poniżej jeden z trzech znanych sposobów na ugotowanie kukurydzy.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 26
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 51
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 667
Szybka i smaczna
Odsłon: 11214
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 249
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 26
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 51
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 667
Szybka i smaczna
Odsłon: 11214
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 249
Składniki
Przygotuj duży garnek i wlej wodę tak, aby minimalnie przykrywała kukurydzę. Wodę zagotuj z cukrem i solą. Kukurydzę obierz z liści i włosków.
Kiedy woda się gotuje, wrzuć do garnka kukurydzę. Gotuj ok. 10 - 20 minut w zależności od wielkości kolby. Po tym czasie kukurydza powinna być już dobra, lekko chrupka. uwaga...jeśli masz inną kukurydzę niż ze sklepu...to może się okazać, że będziesz potrzebować więcej czasu na jej gotowanie. Kolba pożyczona z pola może okazać się kukurydzą niekoniecznie do jedzenia przez ludzi :)
Przygotuj sreberko lub talerz. Wyjmij ostrożnie kukurydzę - uważaj, aby się nie oparzyć. Dodaj łyżeczkę masła i rozprowadź po kolebie. Smacznego :)