Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na imprezkę Andrzejkową i nie tylko.:)
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 474
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9700
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 126
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 716
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 133
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 474
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9700
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 126
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 716
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 133
Składniki
Umyte i oczyszczone golonka zalać wodą,podczas gotowania zbierać szumy,wtedy galareta będzie klarowna.Po odszumowaniu dodać połowę ziela,liści i czosnku przeciśniętego przez praskę. Cebulę podpiec na palniku dołożyć po 2 godz.gotowania jak również marchew.Galareta ma gotować się kilka godzin,na bardzo małym płomieniu.Gotujemy dopóki mięso nie zacznie odchodzić od kości. W tym momencie dodać drugą porcję ziela,liści i czosnku.Zagotować przez 10min.Doprawić solą,pieprzem i lubczykiem.Mięso wyjąć na tacę. Do galarety dolać 1l wody,zagotować i jeszcze raz doprawić smakowo,wsypać żelatynę 50g,rozpuścić już nie gotować. Mięso oddzielić od kości,podzielić ,na spód miseczek dać groszek,mięso i zalać wywarem. Zostawić do stężenia. Smacznego życzę!