Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszności na wigilię Bożego Narodzenia.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 245
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 245
Składniki
Wykonanie: Kapustę sparzyć i oddzielić liście, odstawić do wystudzenia. Kaszę ugotować na półmiękko z dodatkiem soli. Ziemniaki obrać, zetrzeć, połączyć z kaszą i przyprawić do smaku. Z liści kapusty ściąć nerwy, nakładać farsz i zwijać gołąbki. Układać w naczyniu żaroodporny posmarowanym tłuszczem, posypując każdą warstwę solą i skrapiać olejem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut. Podawać z sosem grzybowym.