Gołąbek z blachy

Gołąbek z blachy
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: coorp
Tradycyjny smak, proste i szybkie przygotowanie

Składniki

Przygotowanie

  1. Szatkujemy kapustę i parzymy ją jak na zwykłe gołąbki. Najlepiej zalać wrzątkiem i jeszcze nieco podgotować.

  2. Farsz przygotowujemy w/g uznania, np.: surowe, zmielone mięso mieszamy z ugotowanym ryżem, przyprawiamy w/g smaku (można nieco sosu bolognese dodać do samego farszu).

  3. układamy warstwowo w blasze: kapusta, farsz, kapusta, farsz, kapusta (dwie, lub trzy warstwy farszu, w zależności tego ile go "wyszło" oraz od gabarytów blachy). Na wierzchu nałożyć grubszą warstwę sosu i równomiernie rozprowadzić.

  4. Wstawić do piekarnika na jakieś godzinkę i kwadrans - półtorej godziny.

  5. SMACZNEGO

Komentarze do przepisu (21)

smaker12 21 maja 2010
musi być pyszne:)
wiola1100 21 maja 2010
a to mnie zaciekawił twój przepis bo gołąbki ja uwielbiam ale nie bardzo lubie je robić a twoja wersja jest... Czytaj całość »
a to mnie zaciekawił twój przepis bo gołąbki ja uwielbiam ale nie bardzo lubie je robić a twoja wersja jest bez zawijania farszu w kapustę ,koniecznie muszę wypróbować
wioleta333 21 maja 2010
mniam ale to musi być dobre.........
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki