gęsie pastrami

gęsie pastrami
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: agafia
domowa wędlina z gęsiej piersi

Składniki

  • pierś z gęsi - jedna podwójna
  • sól peklująca - 2 płaskie łyżeczki
  • pieprz - 1 łyżeczka
  • kminek mielony - pół łyżeczki
  • kolendra mielona - pół łyżeczki

Przygotowanie

  1. Wszystkie przyprawy wymieszać, natrzeć mięso.

  2. Przyprawioną pierś zawinąć w folię spożywczą, włożyć na 24 godziny do lodówki.

  3. Przed pieczeniem mięso związać sznurkiem i owinąć folią aluminiową.

  4. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Mięso piec przez godzinę. Wystudzić przed krojeniem.

Komentarze do przepisu (1)

GREGORHSPEED 18 lipca
Jadłem z kaczki, podejrzewam że z gęsi też smakuje wybornie.
Składniki
  • pierś z gęsi - jedna podwójna
  • sól peklująca - 2 płaskie łyżeczki
  • pieprz - 1 łyżeczka
  • kminek mielony - pół łyżeczki
  • kolendra mielona - pół łyżeczki
Składniki