Galaretka z szynki

Galaretka z szynki
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: MEGI110278
Dla wyostrzenia smaku delikatnej szynki,podaję galaretkę z majonezem i szczypiorkiem.

Składniki

  • ok 1 kg mięsa od szynki
  • włoszczyzna (marchew,seler,pietruszka)
  • przyprawy (sól,pieprz,listek laurowy)
  • 1,5 op żelatyny
  • szczypiorek
  • groszek konserwowy
  • kilka łyżeczek majonezu

Przygotowanie

  1. Szynkę pokroić w kostkę,doprawić przyprawami i gotować do miękkości z włoszczyzną ok 2 godzin na małym ogniu.Po ugotowaniu i przestudzeniu pokroić szynkę w drobne kawałki.Marchewkę,seler i pietruszkę zetrzeć na tarce.Przełożyć szynkę,warzywa i groszek do miseczek.Żelatynę przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu i zalać mięso przygotowanym wywarem.Wstawić na noc do lodówki.Ozdobić majonezem i szczypiorkiem.

  2. SMACZNEGO

Komentarze do przepisu (5)

Jagoda50 04 marca 2012
Bardzo fajny przepis,robie podobną tylko podaję ja z chrzanem.Polecam.
Konto usunięte 05 marca 2012
uwielbiam wszystko co w galarecie
kstr54 06 kwietnia 2012
no z tym MAJONEZEM to lekka przesada! Megi- sory, pozdrawiam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ok 1 kg mięsa od szynki
  • włoszczyzna (marchew,seler,pietruszka)
  • przyprawy (sól,pieprz,listek laurowy)
  • 1,5 op żelatyny
  • szczypiorek
  • groszek konserwowy
  • kilka łyżeczek majonezu
Składniki