Galaretka wieprzowa

Galaretka wieprzowa
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: MEGI110278
ulubiona przekąska moja i mojego synka :-)

Składniki

Przygotowanie

  1. Mięso pokrojone w kostkę gotuję ok 2 godzin razem z warzywami i przyprawami.Marchewkę wyjmuję wcześniej,żeby się nie rozgotowała.Po ostudzeniu ścieram na tarce.Układam warstwami składniki: marchew,drobno pokrojone mięsko i groszek konserwowy.Żelatynę przygotowuję wg opisu na opakowaniu.Zalewam wywarem z żelatyną i wstawiam na noc do lodówki.

  2. Mój sposób na krystaliczny wywar to: wrzucam mięso na gorącą wodę,nie powstają "burzyny"które zmętniają rosół.W trakcie gotowania dolewam zimną wodę.

  3. SMACZNEGO

Składniki
Składniki