Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie. Dziś mam na Was rewelacyjny przepis na Wielkanocny stół. To Galaretka drobiowa w kształcie jajek. Pyszna przekąska na Wielkanoc. Mój hit w każde Święta.
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2172
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 131
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 138
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2172
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 131
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 138
Składniki
Do garnka wkładamy mięso oraz warzywa. Dodajemy ziele angielskie, liść i zalewamy wodą. Gotujemy ok. 45 minut. Przygotowujemy wydmuszki. Na górze robimy małe otwory i wyparzamy jajka. Z wywaru odkładamy ok. 2.5 szklanki wody i dodajemy 2łyżki żelatyny. Mieszamy. Do jajek wkładamy pokrojone mięso, warzywa i wszystkie ozdoby. Zalewamy żelatyną i chłodzimy w lodówce. Gdy jajka będą już zastygnięte ściągamy skorupki z jajek. Obejrzyj mój film video aby zobaczyć dokładny przepis.