Galareta ze skrzydełek drobiowych

Galareta ze skrzydełek drobiowych
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Smaczna przekąska dla oszczędnych.

Składniki

  • skrzydełka drobiowe 1 kg
  • woda 1 litr
  • 15 dag włoszczyzny
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 dag żelatyny spożywczej

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Skrzydełka ugotować razem z włoszczyzną i przyprawami do smaku. Następnie odcedzić, zebrać tłuszcz, doprawić w razie potrzeby i wymieszać z żelatyną. Skrzydełka obrać od kości, pokroić tylko z marchewką, a resztę włoszczyzny wykorzystać np. do zupy. Obrane mięso i marchewkę ułożyć w salaterkach, zalać rosołem, wstawić do lodówki i podawać na drugi dzień.

Składniki
  • skrzydełka drobiowe 1 kg
  • woda 1 litr
  • 15 dag włoszczyzny
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 dag żelatyny spożywczej
Składniki