Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 79
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 4463
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 49
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 79
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 4463
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 49
Składniki
Gotujemy rosół.czyli wrzucamy wszystko do garnka (bez jajek,cebuli i żelatyny).Zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu około godziny. Ważne aby w zupie znalazła się mieszanka mrożonka ponieważ mamy tam małe części brokuła,kalafiora,marchewki itp...
W między czasie gotujemy jajka na twardo.
Gdy mięso w zupie jest już miękkie wyjmujemy.Po ostygnięciu obieramy z kości.
Żelatynę rozrabiamy z rosołem.Na jeden litr płynu stosujemy 6-8 łyżeczek żelatyny (ok. 20 g).
Do miseczek układamy troszkę jarzyn,mięsa,ćwiartkę jajka.Zalewamy płynem.Po stężeniu (godzina,dwie...) możemy wyjąć na talerzyk,posypać drobno posiekaną cebulą.można skropić octem.