Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galareta z kurzego mięsa zrobiona z użyciem żelatyny.
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 57
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 30
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 170
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 85
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 389
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1129
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 57
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 30
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 170
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 85
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 389
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1129
Składniki
Oczyszczone, wypłukane ćwiartki gotujemy w osolonej wodzie 30 minut od momentu wrzenia wody. Podczas gotowania zbieramy szumowiny, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pastę rosołową i suszoną włoszczyznę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podczas gdy gotuje się mięso wysypujemy żelatynę do głębokiego talerza i zalewamy zimną wodą do jej przykrycia, odstawiamy na 30 minut. Ugotowane ćwiartki wyjmujemy i obieramy z mięsa. Mięso kroimy w kostkę. Z wywaru wyjmujemy liście laurowe i ziele angielskie. Pokrojone mięso układamy do wymytych pojemników. Wywar zagotowujemy i do gorącego wywaru wkładamy placek który utworzył się z żelatyny, dokładnie mieszamy aż rozpuści się żelatyna. Ostudzonym wywarem zalewamy pojemniki z mięsem, dekorujemy natką pietruszki i odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Ostudzone pojemniki przykrywamy pokrywkami i wstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Gotową galaretę podajemy jako zimną przystawkę. Smacznego !!!