*Galareta z kurczaka*

*Galareta z kurczaka*
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: dorcia41
Wiem że przepisów jest bez liku ale ja chcę się podzielić swoim właśnie z Wami :))

Składniki

  • 1.5 kg. kurczaka
  • 1/2 paczki mieszanki chińskiej
  • 1 op. żelatyny na 2,5 litra wody
  • przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liśc laurowy, czosnek bulon w płynie

Przygotowanie

  1. Kurczaka umyć, podzielić na ćwiartki przełożyć do garnka zalać wodą i gotować do miękkości z dodatkiem przypraw. Po ugotowaniu kurczaka wyciągnąć do wystudzenia, wywar przecedzić i ugotować na nim mieszankę chińską, którą po ugotowaniu odcedzić a wywar doprawić do smaku solą, pieprzem i bulionem w płynie. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i dolać do wywaru którego razem z żelatyną ma być około 2,75 litra. Kurczaka obrać i pokroić, kawałki układać w miseczkach (ja robiłam w foremkach po serku białym) posypać mieszanką chińską i zalać wywarem. Wstawić do lodówki do stężenia. Smacznego :))

Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 09 czerwca 2013
na pewno było by pyszne ,lecz bez chińskiej mieszanki.pozdrawiam
Składniki
  • 1.5 kg. kurczaka
  • 1/2 paczki mieszanki chińskiej
  • 1 op. żelatyny na 2,5 litra wody
  • przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liśc laurowy, czosnek bulon w płynie
Składniki