Galareta z golonki

Galareta z golonki
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Dariusz-D
Galareta z golonki,ale to długi proces, bo golonka musi być bardzo miękka, a potem na zimno sie scalić.

Składniki

  • Mialem 1.2 Kg Golonki , sol , ziele angielskie 5 sztyj, lisc laurowy 4 szt, 2 zabki czosnku, 5 ziaren pieprzu
  • Warzywa mieszane, 2 jajka ugotowane na twardo

Przygotowanie

  1. Golonkę zalewamy zimna woda, gotujemy ponad 4 godziny. Dodajemy zelatyne. Mieszamy wywar
    Wyjmujemy z wywaru i studzimy.
    Mieso kroimy w kostke ,dodajemy warzywa i jajkoygotowane na twardo.
    Podajemy z cebilka i octem. Zadntegp soku z cytrynybo to niedobre jest:-)

Komentarze do przepisu (7)

KulinarnaChwila 04 grudnia 2020
super:)
Blog_Mydlo_i_Powidlo 04 grudnia 2020
Świetny pomysł na golonkę:)
fafiatko 08 grudnia 2020
Pycha! Mięciutka golonka i ocet do przyprawienia!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Mialem 1.2 Kg Golonki , sol , ziele angielskie 5 sztyj, lisc laurowy 4 szt, 2 zabki czosnku, 5 ziaren pieprzu
  • Warzywa mieszane, 2 jajka ugotowane na twardo
Składniki