Galareta wieprzowo-wołowa

Galareta wieprzowo-wołowa
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
:)

Składniki

  • 2 nóżki wieprzowe
  • 1 duża golonka
  • 1/2 kg wołowiny
  • 1 ogon wieprzowy
  • 4 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 średni seler
  • 1 por
  • 1 opieczona cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • sól ,pieprz ziarnisty ,liście laurowe ,ziele angielskie ,jałowiec , pieprz mielony ,tymianek

Przygotowanie

  1. Mięso dokładnie umyć ,wrzucić do garnka ,zalać zimną wodą. Zagotować ,zebrać szumowiny. Warzywa obrać ,całe wrzucić do wrzątku. Dodać czosnek i wszystkie przyprawy ,gotować na wolnym ,aż mięso odejdzie od kości. Następnie mięso i warzywa wyjąć z wywaru. Powstały bulion przesączyć przez gęste sito. Doprawić solą i pieprzem. Mięso ,jak ostygnie ,rozdrobnić palcami na małe kawałki. Marchew pokroić w krążki. Wyporcjować marchew i mięso do pojemników ,zalać powstałym bulionem. Odstawić w chłodne miejsce ,aż ostygnie. Wstawić do lodówki.

Komentarze do przepisu (7)

Konto usunięte 03 stycznia 2014
Gregor, podeślij przepis parówie , żeby wiedział , jak galareta ma wyglądać i smakować. Tylko nie daj się... Czytaj całość »
Gregor, podeślij przepis parówie , żeby wiedział , jak galareta ma wyglądać i smakować. Tylko nie daj się mu sprowokować ,bo Cię załatwi jak innych fajnych kucharzy ze smakera.
GREGORHSPEED 03 stycznia 2014
A niech delektuje się ze swym kompanem puszystymi ciastami zagryzając żelatynową galaretką...Niektórzy mówią... Czytaj całość »
A niech delektuje się ze swym kompanem puszystymi ciastami zagryzając żelatynową galaretką...Niektórzy mówią Me gustas gummybear ;) ale on wziął to zbyt do serca...ciekawe co na to znana firma produkująca te żelusie...a może o smaku żeberek???
GREGORHSPEED 03 stycznia 2014
A jak on może mnie załatwić??? Sam siebie pogrąża w wypowiedziach...cytrusek to udziec bo taki sam tok... Czytaj całość »
A jak on może mnie załatwić??? Sam siebie pogrąża w wypowiedziach...cytrusek to udziec bo taki sam tok "rozumowania"...czyli żaden :D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 nóżki wieprzowe
  • 1 duża golonka
  • 1/2 kg wołowiny
  • 1 ogon wieprzowy
  • 4 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 średni seler
  • 1 por
  • 1 opieczona cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • sól ,pieprz ziarnisty ,liście laurowe ,ziele angielskie ,jałowiec , pieprz mielony ,tymianek
Składniki