Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
witam serdecznie dziś polecę wam pyszną galaretę wieprzową lubicie ?
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Gotowe kupione nogi i kolanka wieprzowe przełożyć do dużego garnka zalać wodą i wsypać suszoną włoszczyznę. Zagotować a następnie zmniejszyć ogień i na wolnym ogniu gotować przez dwie godziny
Gdy mięso jest już wystarczająco miękkie dodać czosnek przeciśnięty przez praskę ziela oraz liście pogotować 5 minut a po tym czasie zdjąć z ognia i mięso z kośćmi przełożyć do jednej salaterki a wodę z mięsa w raz z warzywami do drugiej salaterki
Do wywaru dodać rozdrobione w dłoniach mięso zasypać czosnkiem niedźwiedzim i pozostawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu wstawić do lodówki
Zastygniętą galaretę można skropić przed podaniem octem lub cytryną a podawać ją z chlebem lub bułką