Galareta wieprzowa.

Galareta wieprzowa.
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Gotujtosam
Pyszna galareta z nóżek wieprzowych i golonki, idealna zakąska na wszelkiego rodzaju przyjęcia

Składniki

Przygotowanie

  1. Umyte i pokrojone nogi z golonką wkładamy do garnka.
    Zalewamy zimną wodą.
    Gotujemy aż pojawią się szumowiny.
    Wywar należy odszumować.
    Następnie wkładamy wszystkie warzywa i przyprawy.
    Przykrywamy garnek i gotujemy 2 godziny.
    Wyciągamy warzywa.
    Przykrywamy garnek i gotujemy kolejna godzinę.

  2. Następnie wyciągamy nogi i golonkę.
    Oddzielamy mięso od kości, kroimy na mniejsze kawałki.
    Wybieramy największe kości które wraz z mięsem wkładamy do wywaru i jeszcze gotujemy 30 minut.
    Po tym czasie wyciągamy kości i przelewamy wywar z mięsem do misek.
    Odstawiamy do ostygnięcia i wkładamy do lodówki na całą noc.
    Z rana galareta jest gotowa.
    Wystarczy tylko zebrać nadmiar tłuszczu, dodać octu bądź cytryny i można rozkoszować się smakiem zimnych nóżek.
    Gotowe !!!

Komentarze do przepisu (1)

Obserwator 04 marca 2018
I to jest to. Galareta to moje ulubione danie.
Składniki
Składniki