Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska znana jak świat ale smak zawsze bardzo dobry.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Wlewamy wodę, solimy wrzucamy zioła i nogi. Gotujemy do miękkości mięsa około 2 godzin. Jak mięso jest już miękkie wyjmujemy do wystygnięcia.
Obieramy marchewkę i czosnek kroimy na małe kawałki.
Wrzucamy do powstałego rosołu i gotujemy do miękkości, ale nie jest to długo około 5 minut.
Zdejmujemy mięso z wystygniętych nóg, ścinając nożem. Pamiętamy, by twarde ścięgna pominąć i nie dodawać do potrawy. Jak mamy ścięte mięso i skórę kroimy na małe kawałki.
Pocięte mięso wrzucamy do misek i zalwamy przygotowanym rosołem z warzywami. Smakujemy czy smak rosołu odpowaiada nam. Jak rosół przestygnie wstawiamy miski do lodówki najlepiej na całą noc.
I tak oto mamy super przekąskę w formie galaretki. Wykładamy galaretkę na talerzyk kroimy w ćwiartki i polewamy sokiem z cytryny lub octem. Smacznego