ftira

ftira
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: gemka
pyszna kanapka, która na codzień zajadają się Maltańczycy, tyle że u nas nie znazłam do niego odpowiedniego chlebu czy bułki( powinien być płaski bez drożdży najlepiej ciemny) i dlatego użyłam kajzerki jako w miarę płaskiej;) ale myśle że lepiej by pasowała ciabata

Składniki

Przygotowanie

  1. bułkę smarujemy przecierem i skrapiamy oliwą, nakładamy tuńczyk na niego oliwki kapary cebulę i fasolę a na góry sałatę - mocno dociskam drugą połówką, aby nic wypadało

  2. i można wciamaszać

Komentarze do przepisu (2)

asik19m 09 lipca 2010
a może w chlebku pita? fajnie musi smakować, taka konkretna kanapka :)
gemka 11 sierpnia 2010
to tez dobry pomysl;) niestety nie ma u nas dokladnie takich buleczek w jakich mialam to podowane na Malcie:(
Składniki
Składniki