frytki z selera

frytki z selera
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: sandra1
pyszne i zdrowe frytki, które nie tuczą....... !!!

Składniki

Przygotowanie

  1. Seler obieramy i kroimy tak ja na frytki (w prostokąty). W misce pokrojony seler skrapiamy oliwą i doprawiamy carry (ciężko powiedzieć ile dokładnie oliwy i carry, ponieważ to zależy z jakiej ilości selera robisz frytki). Jednak carry powinno być całkiem sporo. Wszystko mieszamy ręką tak aby każda frytka była w carry.

  2. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na papierze do pieczenia, około 20-30 min. Podawać z sosem czosnkowym lub keczupem.

  3. SOS CZOSNKOWY: jogurt naturalny + majonez + szczypta soli i pieprzu + czosnek przeciśnięty przez praskę

Komentarze do przepisu (6)

babciaaneczka 13 września 2012
Coś bardzo ciekawego, innego, a prostego w wykonaniu, dla smakoszy selera. Muszę spróbować.
Annuar 13 września 2012
Wyglądają jak "prawdziwe" frytki. Ale dlaczego nie tuczą? Przecież we frytkach z ziemniaków nie tuczą... Czytaj całość »
Wyglądają jak "prawdziwe" frytki. Ale dlaczego nie tuczą? Przecież we frytkach z ziemniaków nie tuczą ziemniaki, tylko sposób obróbki ?
amidalla 13 września 2012
Super:) Lubię seler barrrdzo:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki