Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś prostego ale super smacznego. Jest to potrawa dla wszystkich pokoleń.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27445
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27445
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Składniki
Ziemniaki obieramy myjemy . Są różne typy ziemniaków możemy nawet kupić ziemniaki do pieczenia i takie kupujmy.
Kroimy ziemniaki na kawałki frytkowe tak to wygląda. Ja wolę jak moje frytki są większe, grubsze. Nie przepadam za frytkami cienkimi ale czasami lubię wpaść do znanej restaruacji i zjeść takie cienki. Jak robię w domu to tylko takie.
Wlewamy do garnka olej i rozgrzewamy olej. Jak jest gorący to delikatnie wkładamy odsączone z wody ziemniaki i pieczemy w głębokim oleju tak jak na zdjęciu.
Jak frytki mają już piękny złoty kolor to wyjmujemy je i kładziemy na papirowy ręcznik by odsączyć z oleju. Kładziemy takie na talerz, dodajemy trochę keczupu majonezu. Możemy posolić i popieprzyć ale też nie możemy zapomnieć pokropić octem winnym. I tak to wygląda życzę Smacznego.