Frytki marchewkowe na ostro

Frytki marchewkowe na ostro
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: patusia5
Frytki marchewkowe? Czemu nie! Pieczone w piekarniku więc mniej kaloryczne, doprawione ostrymi przyprawami i podane z sosem Tzatzyki. Polecam!

Składniki

  • 4 marchewki
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, curry, pieprz cayenne,

Przygotowanie

  1. Marchewki obieramy, kroimy w słupki (jak ziemniaki na frytki). Mieszamy je z oliwą i przyprawami. Blaszkę do pieczenia wykładamy pergaminem, smarujemy oliwą. Wykładamy marchew i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy około 20-30 minut.

Komentarze do przepisu (17)

irma 24 stycznia 2012
O, to coś nowego i ciekawego. Koniecznie trzeba spróbować. Bardzo fajny pomysł.5
biurwa 24 stycznia 2012
umm... pychotki, ja też je robię, ale w frytkownicy :)
patusia5 24 stycznia 2012
Wiadomo, z piekarnika nie wychodzą tak chrupiące jak z frytkownicy, ale na pewno zdrowsze.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 4 marchewki
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, curry, pieprz cayenne,
Składniki